Hulp & advies

Voor jezelf

Het kan zijn dat je een bepaalde vraag hebt of dat je met iets zit dat je graag met iemand anoniem wilt bespreken. Je kunt alles met ons bespreken en alle denkbare vragen kunnen daarbij gesteld worden. Het maakt ook niet uit hoe oud je bent. We begrijpen dat je sommige dingen eerst zelf wilt uitzoeken en dat je dit niet direct met andere mensen wilt delen, ook al zijn dat mensen die dichtbij je staan, zoals familie of goede vrienden. Via de chat kun je op een laagdrempelige manier met ons in contact komen. We luisteren graag naar je en denken met je mee.

Voor ouders/verzorgers, de omgeving.

Ouders/verzorgers van lhbti+-kinderen kunnen behoefte hebben aan informatie over lhbti+ om beter te begrijpen wat het betekent en wat hun kind doormaakt. Dit kan hen helpen om hun kinderen beter te ondersteunen bij het ontdekken en accepteren van hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit en eventuele zorgen weg te nemen. Daarnaast is het van belang dat zij hun kinderen helpen bij het bespreken van eventuele problemen die zij ervaren op school, zoals discriminatie en pesten, en hen beschermen tegen deze zaken. Het kan voor ouders ook fijn zijn om ondersteuning te krijgen bij het vinden van de juiste netwerken voor hun kinderen en voor henzelf. Zo kunnen zij behoefte hebben aan advies en ondersteuning bij het omgaan met school, bijvoorbeeld als zij klachten hebben over de behandeling van hun kind op school. Het kan hen ook helpen om steunpunten te vinden die hun kinderen kunnen ondersteunen op school, zoals vertrouwenspersonen, zorgcoördinatoren of gespecialiseerde hulpverleners.

Soms worstelt een ouder zelf met lhbti+-gevoelens. In dergelijke gevallen kan de ouder behoefte hebben aan emotionele ondersteuning en begeleiding om hun eigen gevoelens te begrijpen en te accepteren, vooral in het geval van een heterorelatie binnen het gezin, waarbij de complexiteit van het omgaan met lhbti+-gevoelens kan worden versterkt door sociale verwachtingen en normen met betrekking tot traditionele genderrollen en seksualiteit.

Mensen kunnen bij Stichting Regenboog Loket terecht met hulpvragen aangaande seksuele geaardheid en/of genderidentiteit of op het gebied van discriminatie, uitsluiting en onveilige situaties etc. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ongelijke behandeling op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit of een situatie die je hebt meegemaakt waarbij je je onveilig voelt/voelde of waarbij de ander onveilig is/was. Dergelijke ervaringen kunnen soms traumatisch zijn en dan is het fijn dat je er met iemand over in gesprek kunt gaan. Onze ervaringsdeskundigen en medewerkers staan klaar voor zowel betrokkenen zelf als voor ouders, omgeving en zorgprofessionals.

Onveilige situaties onderwijs

Werk je in het onderwijs en heb je te maken met een onveilige situatie of iets dat je graag zou willen delen? Leerlingen, ouders en onderwijspersoneel kunnen bij ons terecht om hun verhaal te delen. Alles blijft vertrouwelijk en kan mogelijk anoniem. Daarnaast kun je onveilige situaties melden via ons steunpunt/meldpunt.

 

Meer informatie via het contactformulier, of via:

 

Ervaringsdeskundigen:

Klik hier voor meldpunt onveilige situaties lhbti+'ers op scholen

Zoek je hulp of heb je vragen of tips? Vul dan onderstaand formulier in.

    Naam (of je nickname)

    Leeftijd*

    Plaats

    E-mail*

    Onderwerp

    Schrijf hier je bericht

    Antispam vraag:

    * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

    Schuiven naar boven
    Help mee en steun ons werk Help mee en doneer