Ambassadeur Marijn

Ambassadeur Marijn

Hey! Ik ben Marijn Baggerman, 21 jaar en woon in Breda. Ik studeer Social Work aan Avans Hogeschool in Breda en ben bezig met mijn bachelor, waar het grootste deel van mijn tijd naar toe gaat. Verder werk ik bij de Makro en ben ik maaltijdbezorger bij Deliveroo. In mijn vrije tijd hou ik ontzettend van gamen, fotografie, videografie en lees ik graag. Ik ben het gelukkigst als ik bij vrienden ben, op een festival sta met een drankje of bij een concert van mijn favoriete artiesten ben. Klik hier om in contact te komen met Marijn

Update: Heb jij ook een lastige of onveilige situatie meegemaakt op school vanwege je geaardheid of genderidentiteit dan hoor ik graag jouw verhaal via het meldpunt dat is opgericht.

Wat mij motiveert om ambassadeur voor Stichting Regenboog Loket te worden is dat ik een zichtbaar aanspreekpunt wil zijn voor jonge mensen die worstelen met gender, seksualiteit en/of identiteit. 

Ambassadeur Marijn

 

Ambassadeur van Stichting Regenboog Loket – Marijn

 

Het lijkt het me fantastisch en leerzaam om mijn persoonlijke ervaringen te kunnen delen met anderen.

 

Homoseksualiteit was een taboe

Ik ben opgegroeid in een zeer streng christelijk gezin. Hierin was homoseksualiteit echt taboe en was uit de kast komen dus ook niet vanzelfsprekend. Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn streng reformatorische (gelovig) middelbare school hing hieromtrent een hele negatieve sfeer. Over homoseksualiteit werd gedacht als een zonde, je was verkeerd en vies. Deze bewuste middelbare school kwam onlangs in het nieuws in een NRC artikel, waar ik ook aan heb meegewerkt. Uiteindelijk kon ik een groep vrienden om me heen verzamelen die me heeft geholpen mezelf te accepteren.

 

“Weet dat je niet alleen bent, en weet ook dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt, waar je bij terecht kan. Het regenboogloket is er voor jou, wij zijn er voor jou. Je bent nooit alleen, ook al voel je je misschien soms wel zo.”

 

 

“Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn middelbare school kon ik niet mezelf zijn”

 

Reformatorische school

Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn middelbare school kon ik niet mezelf zijn. Ik ging naar een streng reformatorische school, waar het niet mogelijk was jezelf te zijn als je buiten de witte hetero normatieve groep viel. Bovendien waren de meeste streng gelovig, en werd dus homoseksualiteit streng afgekeurd. Zelfs docenten lieten zich soms negatief uit over dit onderwerp, waardoor het voor mij en anderen ontzettend moeilijk was om te zijn wie we wilden zijn.

Je bent nooit alleen

Uiteindelijk is het voor mij allemaal goed gekomen, maar ik weet ook dat er nog heel veel jonge mensen zijn die misschien in een zelfde soort situatie zitten, die nog lang niet uit de kast durven te komen en zich ook thuis en/of op school niet geaccepteerd voelen. Misschien zelfs zichzelf nog niet kunnen accepteren. Tegen hen wil ik heel graag zeggen: weet dat je niet alleen bent, en weet ook dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt, waar je bij terecht kan. Het regenboogloket is er voor jou, wij zijn er voor jou. Je bent nooit alleen, ook al voel je je misschien soms wel zo..

Weetjes

 • Het tofste onderwerp waarover ik graag praat is mijn ultieme ‘guilty pleasure’, namelijk het Eurovisie Songfestival.
 • Ik wordt erg blij van kaas. Alle soorten en maten kaas. Kaas, kaas, kaas.
 • Mijn beste eigenschap is dat ik met vrijwel iedereen op kan schieten en iedereen heel snel op zijn gemak kan stellen.
 • Alledaagse activiteiten die mij gelukkig maken zijn, gek genoeg, opruimen, dingen uitzoeken, plannen en bijvoorbeeld een kast herindelen of organiseren.
De guilty pleasure van Marijn het Eurovisie Songfestival

Aanspreekpunt

Marijn wil een zichtbaar aanspreekpunt zijn. Wil je persoonlijke ervaringen delen met Marijn vul dan onderstaand formulier in.

 

In contact komen met Marijn?


  Wil je in contact komen met Marijn en vind je het fijn om ervaringen te delen of heb je een vraag? Dan kan dit via onderstaand formulier. Het Regenboogloket zal de email doorsturen naar Marijn. De ambassadeurs zijn als vrijwilliger betrokken en kunnen soms niet snel reageren. Indien de email niet in korte tijd kan worden beantwoord door Marijn dan neemt een medewerker van het Regenboogloket contact met je op.

  Je naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  Je emailadres*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

  Andere ambassadeurs:
  Zoë
  Zoë - ambassadeur van Stichting Regenboog Loket
  Scroll to top