Voor onderwijspersoneel

Voor onderwijspersoneel

Ben jij werkzaam binnen het onderwijs (PO of VO)?

Als leerkracht of ondersteunend personeelslid kun je te maken krijgen met situaties waarin je je onveilig voelt of vragen hebt over het lhbti+-thema, voor jezelf of anderen. In deze gevallen biedt Stichting Regenboog Loket ondersteuning. Onze ervaringsdeskundigen bieden individuele begeleiding en bemiddeling om je te helpen met lastige situaties en gesprekken, en worden ondersteund door een team van ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals.

Wij geloven in het belang van een inclusieve, respectvolle en veilige werk- en leeromgeving voor alle lhbti+-personen, inclusief onderwijspersoneel. Onze ondersteuning is gericht op het bevorderen van acceptatie en het bieden van de hulp die nodig is om de sociale veiligheid voor lhbti+-personen te verbeteren.

Mocht je te maken hebben met een onveilige situatie of vragen hebben over het lhbti+-thema, of zoek je een luisterend oor, dan kun je contact opnemen met ons steunpunt voor onderwijspersoneel. Wij staan voor jou klaar om je te helpen.

Onze ondersteuning is niet alleen gericht op het oplossen van problemen, maar ook op preventie en vroegsignalering, zodat we tijdig kunnen ingrijpen bij o.a. onveilige situaties en pestgedrag.Stichting Regenboog Loket is onderdeel van het expertisenetwerk sociale veiligheid binnen het primair onderwijs en voortgezet onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Heb je te maken met een onveilige situatie dan kun je dit melden via onderstaand contactformulier of via het meldpunt.


  Naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  E-mail*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer