Meldpunt onveilige situaties LHBTI+’ers op scholen

Meldpunt onveilige situaties LHBTI+’ers op scholen

Naar aanleiding van de media aandacht afgelopen jaar over de gebeurtenissen op een middelbare school waarbij leerlingen uit de kast geduwd werden, heeft het Regenboogloket veel berichten ontvangen van (oud) leerlingen en (oud) docenten die te maken hebben gehad met een onveilige situatie binnen scholen. Stichting Regenboog Loket heeft samen met de steun van ambassadeur Marijn Baggerman (die zelf op zo’n school zat en zich ook onveilig voelde) een meldpunt opgericht.

 

Heb jij ook een lastige situatie meegemaakt op school dan horen we graag jouw verhaal. We zullen nooit zonder toestemming jouw persoonlijke gegevens delen. Meldingen worden geanonimiseerd gedeeld met politiek en/of beleidsmakers. Niet alle velden zijn verplicht.

  Je naam (of je nickname)

  Leeftijd

  Plaats

  Je emailadres

  Onderwerp


  Schrijf hier je bericht


   

  Naast dat we graag je ervaringen horen is het belangrijk dat misstanden of discriminatie in beeld komen. Op deze manier kunnen we iets veranderen en hopen we dat alle scholen in de toekomst veilig zijn en veilig voelen voor alle (LHBTI)leerlingen. Dit geldt ook voor de leerlingen die nog in de kast zitten. We roepen ook leerkrachten op om misstanden (anoniem) te melden.

  Het Regenboogloket spant zich in om de veiligheid voor LHBTI’s te verbeteren en om een brug te slaan met de leefomgeving waarbij we graag de dialoog aangaan voor meer acceptatie, begrip en verdraagzaamheid.

  Je kunt ook direct in contact komen om je ervaringen te delen met Marijn.
  Check dan zijn profielpagina

   

  Nieuwsberichten
  Tweede Kamer – Debat over een school die leerlingen dwingt voor hun geaardheid uit te komen
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5249779/homo-zijn-op-gomarus-reformatorische-middelbare-school-kort-geding
  Marijn bij 3FM – Timur belt met Marijn over zijn school die onveilig was voor homo’s: “De rechter erkent vandaag mijn pijn”
  Introductie van Marijn waarin hij zich voorstelt:

  Meldpunt onveilige situaties LHBTI+’ers op scholen
  Scroll to top