Steunpunt onveilige situaties lhbti+’ers op scholen

Meldpunt onveilige situaties lhbti+’ers op scholen

Naar aanleiding van de media aandacht over de gebeurtenissen op een middelbare school waarbij leerlingen uit de kast geduwd werden, heeft het Regenboogloket veel berichten ontvangen van (oud) leerlingen en (oud) docenten die te maken hebben gehad met een onveilige situatie binnen scholen. Stichting Regenboog Loket heeft samen met de steun van ervaringsdeskundige Marijn Baggerman (die zelf op zo’n school zat en zich ook onveilig voelde) een meldpunt/steunpunt opgericht.

 

Heb jij ook een lastige situatie meegemaakt op school of heb je te maken (gehad) met pestgedrag door medeleerlingen, leraren of anderen dan horen we graag jouw verhaal. We zullen nooit zonder toestemming jouw persoonlijke gegevens delen. Meldingen worden geanonimiseerd gedeeld met politiek en/of beleidsmakers. Niet alle velden zijn verplicht.

  Je naam (of je nickname)*

  Leeftijd*

  Plaats

  Je emailadres*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

   

  Naast dat we graag je ervaringen horen is het belangrijk dat misstanden of discriminatie in beeld komen. Op deze manier kunnen we iets veranderen en hopen we dat alle scholen in de toekomst veilig zijn en veilig voelen voor alle (LHBTI)leerlingen. Dit geldt ook voor de leerlingen die nog in de kast zitten. We roepen ook leerkrachten op om misstanden (anoniem) te melden.

  Het Regenboogloket spant zich in om de veiligheid voor LHBTI’s te verbeteren en om een brug te slaan met de leefomgeving waarbij we graag de dialoog aangaan voor meer acceptatie, begrip en verdraagzaamheid.

  Wil je meer weten over Marijn?
  Check dan zijn profielpagina

   

  Nieuwsberichten

  Introductie van Marijn waarin hij zich voorstelt:

  Overige ervaringsdeskundige:

  Klik hier voor meldpunt onveilige situaties LHBTI+'ers op scholen

   

  Heb jij ook een lastige situatie meegemaakt op school dan horen we graag jouw verhaal. We zullen nooit zonder toestemming jouw persoonlijke gegevens delen. Meldingen worden geanonimiseerd gedeeld met politiek en/of beleidsmakers. Niet alle velden zijn verplicht.

   Je naam (of je nickname)*

   Leeftijd*

   Plaats

   Je emailadres*

   Onderwerp

   Schrijf hier je bericht

   Antispam vraag:

   * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

   Steunpunt onveilige situaties lhbti+’ers op scholen
   Scroll to top
   Help mee en steun ons werk Help mee en doneer