Ervaringsdeskundige Marijn

Ervaringsdeskundige Marijn

Hey! Ik ben Marijn Baggerman en woon in Eindhoven. Ik studeer Social Work aan Avans Hogeschool in Breda en ben bezig met het afronden van mijn bachelor, waar het grootste deel van mijn tijd naar toe gaat. Mijn afstudeeronderzoek gaat over vraagstukken in de dagelijkse praktijk van een middelbare school in Eindhoven op het gebied van genderidentiteit en genderexpressie. In mijn vrije tijd hou ik ontzettend van gamen, fotografie, videografie en lees ik graag. Ik ben het gelukkigst als ik met vrienden ben, en ik hou van bordspelletjes. Ook kan ik een concert van een goede artiest heel erg waarderen!

Update: Heb jij ook een lastige of onveilige situatie meegemaakt op school vanwege je geaardheid of genderidentiteit dan kun je je verhaal delen via het meldpunt/steunpunt dat is opgericht.
Wat mij motiveert om ervaringsdeskundige voor Stichting Regenboog Loket te worden is dat ik een zichtbaar aanspreekpunt wil zijn voor jonge mensen die worstelen met gender, seksualiteit en/of identiteit. 

Ervaringsdeskundige Marijn

 

Ervaringsdeskundige  – Marijn

 

Het lijkt het me fantastisch en leerzaam om mijn persoonlijke ervaringen te kunnen delen met anderen, en op die manier iets te kunnen betekenen.

 

Homoseksualiteit was een taboe

Ik ben opgegroeid in een zeer streng christelijk gezin. Hierin was homoseksualiteit echt taboe en was uit de kast komen dus ook niet vanzelfsprekend. Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn streng reformatorische (gelovig) middelbare school hing hieromtrent een hele negatieve sfeer. Over homoseksualiteit werd gedacht als een zonde, je was verkeerd en vies. Deze bewuste middelbare school kwam onlangs in het nieuws in een NRC-artikel, waar ik ook aan heb meegewerkt. Uiteindelijk kon ik een groep vrienden om me heen verzamelen die me heeft geholpen mezelf te accepteren.

 

“Weet dat je niet alleen bent, en weet ook dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt, waar je bij terecht kan. Het Regenboogloket is er voor jou, wij zijn er voor jou. Je bent nooit alleen, ook al voel je je misschien soms wel zo.”

 

 

“Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn middelbare school kon ik niet mezelf zijn”

 

Reformatorische school

Ik heb heel lang geworsteld met mijn gevoelens en geaardheid, want ook op mijn middelbare school kon ik niet mezelf zijn. Ik ging naar een streng reformatorische school, waar het niet mogelijk was jezelf te zijn als je buiten de witte hetero normatieve groep viel. Bovendien waren de meeste streng gelovig, en werd dus homoseksualiteit streng afgekeurd. Zelfs docenten lieten zich soms negatief uit over dit onderwerp, waardoor het voor mij en anderen ontzettend moeilijk was om te zijn wie we wilden zijn.

Je bent nooit alleen

Uiteindelijk is het voor mij allemaal goed gekomen, maar ik weet ook dat er nog heel veel jonge mensen zijn die misschien in een zelfde soort situatie zitten, die nog lang niet uit de kast durven te komen en zich ook thuis en/of op school niet geaccepteerd voelen. Misschien zelfs zichzelf nog niet kunnen accepteren. Tegen hen wil ik heel graag zeggen: weet dat je niet alleen bent, en weet ook dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt, waar je bij terecht kan. Het Regenboogloket is er voor jou, wij zijn er voor jou. Je bent nooit alleen, ook al voel je je misschien soms wel zo..

Aanspreekpunt

Marijn wil een zichtbaar aanspreekpunt zijn. Marijn is eventueel beschikbaar voor interviews of om voorlichting te geven. Heb je hier interesse in vul dan onderstaand formulier in dan overleggen we met Marijn of hij hiervoor beschikbaar is.

Weetjes

 • Het tofste onderwerp waarover ik graag praat is mijn ultieme ‘guilty pleasure’, namelijk het Eurovisie Songfestival.
 • Ik wordt erg blij van kaas. Alle soorten en maten kaas. Kaas, kaas, kaas.
 • Mijn beste eigenschap is dat ik met vrijwel iedereen op kan schieten en mensen snel op hun gemak zijn bij mij.
 • Alledaagse activiteiten die mij gelukkig maken zijn, gek genoeg, opruimen, dingen uitzoeken, plannen en bijvoorbeeld een kast herindelen of organiseren.
De guilty pleasure van Marijn het Eurovisie Songfestival

Meldpunt voor lhbti+’ers voor onveilige situaties op school

Naar aanleiding van de media-aandacht in 2021 over de gebeurtenissen op een middelbare school waarbij leerlingen uit de kast geduwd werden, heeft het Regenboogloket veel berichten ontvangen van (oud-)leerlingen en (oud-)docenten die te maken hebben gehad met een onveilige situatie binnen scholen. Stichting Regenboog Loket heeft samen met de steun van ervaringsdeskundige Marijn Baggerman (die zelf op zo’n school zat en zich ook onveilig voelde) een meldpunt/steunpunt opgericht. Wil jij ook een melding maken van een onveilige situatie of zoek je een luisterend oor, kijk dan hier voor meer informatie.

 

In contact komen?


  Marijn is eventueel beschikbaar voor interviews, om voorlichting te geven of de pers te woord te staan. Heb je hier interesse in vul dan onderstaand formulier in dan overleggen we met Marijn of hij hiervoor beschikbaar is.

  Vind je het fijn om ervaringen te delen of heb je een vraag, heb je als lhbti+'er een onveilige situatie meegemaakt op school of in je omgeving dan kun je in contact komen met één van de medewerkers van het Regenboogloket via onderstaand formulier.

  Je naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  Je emailadres*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer