Ervaringsdeskundige Berthine

Ervaringsdeskundige Berthine

Hoi mijn naam is Berthine, ik werk o.a. als coach en projectmanager en studeer daarnaast lichaamsgerichte psychotherapie. Ik hou enorm van koken, rommelen in de keuken en de natuur in gaan. Bushcraft en lekker koken met vuur. Daarnaast verslijt ik uren aan films & documentaires kijken en kan je me altijd wakker voor karaoke en friet! Zingen en bewegen vind ik echt héérlijk. Ik identificeer mezelf als: Een vrije vogel met een vrouwelijke ziel. De onderwerpen waar je mij voor kunt aanspreken: Levensbeschouwende vragen, vragen over zingeving, identiteit, maatschappelijke en sociale hulpvragen. Ik ben praktisch ingesteld en tegelijkertijd kan ik vanuit veel eigen ervaring mee in diepe gevoelslagen.

Intersekse
coach
projectmanager
vrije vogel
koken
glimlach
karaoke
dansen
Zij/haar
etc…
 

Ervaringsdeskundige Berthine - intersekse

 

Ervaringsdeskundige Berthine
Wat mij motiveert om mij als ervaringsdeskundige voor Stichting Regenboog Loket in te zetten is dat ik graag iets positiefs wil bijdragen aan de wereld, en ander wil steunen of inspireren om vooruit te kunnen daar waar je vastloopt. Het Regenboogloket is een veilige en laagdrempelige plek waar je kan komen met al je vragen, en veiligheid is zo’n belangrijke basis.
Mijn missie als ervaringsdeskundige is: De wereld kan echt een stuk mooier worden wanneer je jezelf volledig onderdeel voelt van een groter geheel. Ik hou bijvoorbeeld niet van woorden als uitsluiting en afwijking. Iedereen is perfect geboren en heeft z’n eigen unieke natuur. In jezelf geloven en van jezelf houden is het belangrijkste fundament voor een betrokken en tevreden leven, maar vaak ook zo moeilijk. Mijn missie is om mensen dichter bij zichzelf en de eigen natuur te brengen.

 

“Mijn persoonlijke verhaal was lang doordrongen van schaamte, geheimhouding en veel verdriet. Ik denk dat andere intersekse personen zich hierin kunnen herkennen. Door er met een ervaringsdeskundige over dit onderwerp te praten kan helpen om bijvoorbeeld schaamtegevoelens weg te nemen. Iedereen is perfect geboren en heeft z’n eigen unieke natuur. Ik ga graag met jou in gesprek en wissel graag met jou ideeën en tips uit.”

vrije vogelOp mijn 16e kreeg ik als complete verrassing een medische diagnose. Dat zette mijn wereld op z’n kop en vanaf dat moment had ik volgens artsen een afwijking en een aandoening. Daar ben ik zelf ook in gaan geloven, met alle gevolgen van dien. Het heeft mij meer dan 25 jaar gekost om hier anders tegenaan te kijken; Ik ben een intersekse vrouw. Er zit een groot verschil tussen iets hebben (aangepraat) en gewoon goed zijn zoals je bent. Mijn persoonlijke verhaal was lang doordrongen van schaamte, geheimhouding en veel verdriet. Het is een lange reis geweest. Gelukkig kan ik tegenwoordig echt zeggen dat dát het verleden is en dat ik in het heden een gelukkig mens ben, helemaal goed zoals ik ben. En dat gun ik iedereen om te voelen!

 

Als ik door de tijd terug kon reizen, dan zou ik mijn vroegere zelf adviseren om bevestiging niet buiten jezelf te zoeken, niemand zou z’n best hoeven te doen om liefde te ontvangen.

 

 

“Ga op onderzoek in jezelf, en leer hoe je jezelf de bevestiging en liefde leert geven die je in je omgeving (soms) niet krijgt.”

 

Weetjes

 • Als je mij echt goed zou kennen, dan zou je over mij weten dat ik een extraverte introvert ben.
 • Ik word erg blij van kamperen en roadtrippen
 • Anderen kunnen van mij leren dat zelfs de meest vastgeroeste overtuigingen positief kunnen veranderen.
 • Mijn superkracht is glimlachen.
 • Als ik door de tijd terug kon reizen, dan zou ik mijn vroegere zelf adviseren om bevestiging niet buiten jezelf te zoeken, niemand zou z’n best hoeven te doen om liefde te ontvangen.
 • Als mijn beste vrienden mij zouden omschrijven in drie woorden, dan zouden ze noemen:
  Vol vuur, diepzinnig, liefdevol

Mijn voornaamwoorden (pronouns) zijn:

Zij/haar en hen/hun

“Ik verslijt uren aan films & documentaires kijken en kan je me altijd wakker voor karaoke! Zingen en bewegen vind ik echt héérlijk!”

 

Mijn superkracht is glimlachen.

😁

Nog meer weetjes

 • Een boek waar ik veel aan heb gehad of mij erg heeft geïnspireerd is ‘The hero’s journey’ van Joseph Campbell.
 • Het tofste onderwerp waarover ik graag praat is: Psychologie en de mens-natuur relatie.
 • De belangrijkste/mooiste les die ik in mijn leven heb geleerd is dat bloeien misschien nog wel belangrijker is dan groeien
 • Een alledaagse activiteit die mij gelukkig gemaakt: Ha ha geen een, ik hou niet van elke dag hetzelfde 🙃.

Mensen om mij heen vragen mijn hulp bijvoorbeeld als ze advies willen over coaching en therapie, koken, en wanneer er iets georganiseerd moet worden.

In contact komen met Berthine?


  Wil je in contact komen met Berthine en vind je het fijn om ervaringen te delen of heb je een vraag? Dan kan dit via onderstaand formulier*.

  Naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  E-mail*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

  In uitzonderlijke gevallen kan het dat Berthine niet snel kan antwoorden vanwege ziekte of andere redenen, een hulpverlener van het Regenboogloket zal dit dan laten weten en proberen aan te geven wanneer het wel mogelijk is. Jouw privacy en gevoelige informatie wordt met de grootste zorg behandeld.

  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer