Ondersteuning in 2021

Ondersteuning in 2021

Afgelopen 1,5 jaar hebben we 284
gesprekken gevoerd met mensen waarbij een groot deel in verborgenheid leeft. Regelmatig geven zij aan dat zij met uitlopende redenen niet open kunnen zijn over hun geaardheid en daar psychische problemen van ondervinden soms oplopend tot hevige stress en paniekaanvallen. Met regelmaat horen we dat mensen het leven niet meer zien zitten. Een client gaf vorige week aan zijn homoseksualiteit altijd een plaats te hebben gegeven in de donkere, geheime kant van zijn persoonlijkheid. Het luisterend oor die het Regenboogloket biedt helpt hen er mede hun gevoel een plek te geven en te deze te delen, daarbij schakelen we met de formele hulpverlening waar dit gewenst en nodig is. Dankbaar werk waar we in 2021 mee door zullen gaan. We zoeken daarbij bredere steun zodat deze ondersteuning structureel ingezet kan worden. Hierdoor kunnen onze hulp-, en luisterlijnen meer benaderd kunnen worden voor iedereen die worstelt met zijn, haar of hun gender of geaardheid. .

De informele hulpverlening die wij bieden is een essentiele schakel richting de reguliere hulpverlening. Steun blijft voor deze groep mensen hard nodig!

Vol vertrouwen kijken we uit naar 2021 waarbij verder in gesprek gaan met o.a. een aantal fondsen. Zodat onze ondersteuning door kan blijven gaan. Heb jij interesse of wil je als zorgprofessional je steentje bijdragen of zie andere kansen stuur dan een bericht.

Wij wensen een ieder een beter nieuwjaar toe! Waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Het Regenboogloket steunen

Een mooie kerst gewenst!

Zoek je hulp of heb je vragen of tips? Vul dan onderstaand formulier in.


  Naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  E-mail*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.


  Ondersteuning in 2021
  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer