Even voorstellen, Marijn Baggerman!

Nieuwe ambassadeur Marijn Baggerman

Met trots introduceert het Regenboogloket vandaag een nieuwe ambassadeur. Marijn Baggerman! Ambassadeur Marijn voelde zich in het verleden niet altijd veilig in zijn streng christelijke omgeving, recentelijk kwam hij in het nieuws in een NRC artikel nav gedwongen coming-outs op zijn voormalige reformatorische school Gomarus in Gorinchem.

Op deze speciale IDOHOT dag is er extra aandacht voor Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Helaas is seksuele en genderdiversiteit nog steeds niet volledig geaccepteerd. Wij horen regelmatig van mensen dat zij te maken hebben met homofobe of transfobe situaties.

Na alle media aandacht heeft Marijn ca. 80 berichten gekregen van mensen. Waarvan ongeveer 15 mensen oud leerlingen en oud docenten die te maken hadden met een onveilige situatie binnen scholen. Marijn heeft met hen veel waardevolle gesprekken gevoerd. Het Regenboogloket spant zich in om de veiligheid voor lhbti+ers te verbeteren en om een brug te slaan met de leefomgeving waarbij we graag de dialoog aangaan voor meer acceptatie, begrip en verdraagzaamheid.

Heb jij ook een lastige situatie meegemaakt zou je hierover in contact willen met ervaringsdeskundige Marijn?
Check dan zijn profielpagina

 

Introductie van Marijn waarin hij zich voorstelt:

Even voorstellen, Marijn Baggerman!
Schuiven naar boven
Help mee en steun ons werk Help mee en doneer