Barrie Stevens – I’m an Artist

Ervaringsdeskundige Barrie Stevens

Barrie Stevens - I'm an ArtistStichting Regenboog Loket heeft een warme band met Barrie Stevens. Zo hebben we in samenwerking met Coming-out weekend in Stadsschouwburg Velsen een theatershow georganiseerd waarbij Barrie openhartig zijn verhaal deed over zijn verleden. Ook tijdens de Pride vorig jaar hebben we samen met Barrie Stevens een Q&A georganiseerd na zijn theatershow I’m an Artist in het Badhuistheater. Barrie groeide op als enig kind in Groot Brittanië in de jaren vijftig. In die tijd was homoseksualiteit nog verboden in het land. Als homoseksuele jongen moest hij voorzichtig zijn. Zijn ontdekkingstocht naar zichzelf en waar zijn geaard was, vond plaats achter gesloten deuren. “Het heeft veel effect op mijn leven gehad”.

In de kleinschalige soloshow I’m an Artist zingt, danst en vertelt Barrie in een intieme setting over zijn leven. Bijvoorbeeld over hoe hij als 18-jarige danser naar Nederland vertrok, waar hij al gauw een plek in de spotlights veroverde. Van Ja Zuster, Nee Zuster tot TiTa Tovenaar en van de Soundmixshow tot aan Beter Laat Dan Nooit. Naast de eeuwige strijd om werk en het afbranden van zijn geliefde woning, verloor hij tot overmaat van ramp zijn grote liefde. Het heeft hem gemaakt tot wie hij nu is.

Barrie Stevens -I'm an Artist
Zaltbommel – december 2020 – Foto: Marcel Otterspeer – Doorlooprepetities solovoorstelling Barrie Stevens’ I’m an Artist.

In de koffers: zijn opmerkelijke levensverhaal, prachtige liedjes uit zijn roemrijke carrière en swingende dans. Waarbij hij in het nummer “Glad to be Gay” zichzelf heeft weten te omarmen.

I’m an Artist

Kaarten verkrijgbaar via:
Website van Barrie Stevens:
www.barriestevens.nl

Barrie Stevens is ambassadeur van de Pride Amsterdam!
Zie: Barrie Stevens over zijn ambassadeursschap

 

Toneelstuk Dood aan Zee

Tijdens de Pride 2022 speelt Barrie Stevens in het toneelstuk Dood aan Zee.
Beschrijving: Op 78-jarige leeftijd gaat Barrie de as van Leen Jongewaard uitstrooien op zee. Op een plek waar hij is overleden. Hij gaat daar heen en logeert in een hotel. Barrie ontmoet daar een buitengewoon smakelijke ober die daar in het hotel werkt. Dit toneelstuk is een van de meest gedurfde producties die hij ooit heeft gedaan. Dood Aan Zee is gebaseerd op de film Death in Venice van de Italiaanse regisseur Visconti naar het verhaal van Thomas Mann.

Barrie wilt zijn verhaal vertellen en hoopt daarmee taboes te doorbreken, in deze show geeft hij zichzelf bloot en kan na 60 jaar zijn homoseksualiteit accepteren en omarmen. Barrie vindt het belangrijk om openheid te creëren zodat mensen op hem toestappen om over hun verhaal te praten en daarmee openheid te creëren.

Drie avonden lang, op 3, 4 en 5 augustus zal Barrie Stevens in het Polanentheater staan met de bijzondere voorstelling Dood aan zee.
Voor kaarten zie: Polanentheater

 

 

  Wil jij in contact komen met Barrie Stevens. Vul dan onderstaand formulier in dan gaan wij proberen je in contact te brengen. We verzamelen de reacties en zullen deze bij Barrie voorleggen. Barrie is erg betrokken maar kan soms niet altijd reageren vanwege zijn drukke agenda. Indien je bericht niet in korte tijd kan worden beantwoord door Barrie dan neemt een medewerker van het Regenboogloket contact met je op. We bieden je graag een luisterend oor.

  Naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  E-mail*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

   

  Barrie Stevens – I’m an Artist
  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer