Coming Out Day Velsen 2021

coming out day Velsen 2021 - Paul Haenen

Velsen viert Coming Out Day 2021 met theatrale talkshow en gastheer Paul Haenen

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen was opnieuw de locatie voor de viering van de jaarlijkse Coming Out Day in Velsen. Op zondag 10 oktober 2021 organiseerde de Velsense Regenboogbrigade, onder aanvoering van het Regenboogloket in Velsen en de Velsense schouwburg, ter gelegenheid van de internationale Coming Out Day een theatrale talkshow. Gastheer van de talkshow was theater- en televisiemaker Paul Haenen. Te gast waren; Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken, voormalig Roze in Blauw-vertegenwoordiger Marja Lust, de uit Velsen afkomstige Bisschop Schoon van de Oud-Katholieke Kerk Nederland, de Velsense wethouder Marianne Steijn, ChristenUnie Velsen-steunfractie lid Frank Cornet en ervaringsdeskundige Marijn Baggerman.

Talkshow

In de talkshow onder aanvoering van de Paul Haenen werd het nuttige en het aangename verenigd. Interessante gasten gingen in gesprek over twee actuele LHBTI-thema’s. Die dit jaar op het vlak lagen van veiligheid en geloof. Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken en projectmanager en voormalig politievrouw Marja Lust spraken over het veiligheidsgevoel. Bisschop Schoon, raadslid Cornet en Marijn Baggerman (ex-leerling van een reformatorische school) spraken over de ruimte voor verdraagzaamheid in hun geloof. Daar draagt heel toepasselijk in de talkshow ook de landelijk bekende Dominee Gremdaat alias Paul Haenen zijn steentje aan bij. En natuurlijk werd ook het publiek van harte uitgenodigd aan de discussie deel te nemen. Muzikale optredens waren er van de Velsense zanggroep Muziekles IJmuiden en ambassadeur van het Regenboogloket Zoë Gerritsen uit Velsen die haar lied “Waarom” opvoerde en daarbij de wereldpremière van de videoclip vertoonde.

Talkshow terugkijken?

Na afloop van de talkshow wordt de theaterzaal filmzaal en staan er twee toepasselijke films geprogrammeerd. Om 17.00 uur is dat de Franse feelgood-comedy The Shiny Shrimps en om 20.00 uur de Amerikaanse filmhit Super Nova (met o.a. Colin Firth en Stanely Tucci).

Trailer – The Shiny Shrimps

Trailer filmhit Super Nova

Praktische informatie

Datum: zondag 10 oktober 2021
Aanvang: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Gratis toegang maar reserveren is noodzakelijk via stadsschouwburgvelsen.nl

Coming Out Day Velsen 2021
Schuiven naar boven
Help mee en steun ons werk Help mee en doneer