Coming out day 2020

De wereldwijde COMING OUT DAY is op zondag 11 oktober niet ongemerkt in Velsen voorbij gegaan. Op initiatief van de Gemeente Velsen organiseerde een aantal samenwerkende lokale en regionale instellingen voor deze gelegenheid zelfs een COMING OUT WEEKEND, dat zich op zaterdag 10 en zondag 11 oktober heeft afgespeeld in Stadsschouwburg Velsen.

Blikvangende ingrediënten van de tweedaagse waren een collegetour-achtige talkshow met wethouder Marianne Steijn en een breed scala aan filmvertoningen. In de talkshow op zaterdag 10 oktober waren de populaire schrijver en tv-maker Splinter Chabot en theater- en televisiepersoonlijkheid Barrie Stevens aangeschoven.

Met de viering van de Coming Out Day geven de gemeente Velsen, een van de initiatiefnemers, en haar partners aan te streven naar een samenleving waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen. De gemeente Velsen organiseerde haar Coming Out Day in samenwerking met de Stadsschouwburg Velsen, Stichting Regenboog Loket, Stichting Welzijn Velsen, COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland.

Talkshow met Barrie Stevens, Splinter Chabot en wethouder Marianne Steijn
Op zaterdag 10 oktober werd de aftrap van het weekend om 14.00 uur verricht met een talkshow. Onder leiding van Netty Struijs de vorm van een ‘collegetour’ met drie gastsprekers: Splinter Chabot, Barrie Stevens en de ambassadeur van het Velsense Regenboogloket Youss Belkhrouf. De Velsense wethouder Marianne Steijn was ook op het podium aanwezig en vervulde vanaf daar een overbruggende rol naar de zaal en eventuele vragenstellers.

Filmprogramma
Aansluitend op het lhbti+-thema had de schouwburg het hele weekend een aangepaste filmprogrammering. Dit ging onder andere van kaskrakers als Moonlight, A Perfectly Normal Family en DEUX via James Ivory’s klassieker Maurice naar een aantal fijnbesnaarde Nederlandse films waarvan sommige makers ook bij de vertoning aanwezig waren.

Regenboogloket Velsen
Voor bezoekers van het Coming Out Weekend die naar aanleiding van de talkshow of de films behoefte hebben aan meer contact en met ervaringsdeskundigen over eigen gevoelens of situatie willen chatten, is er de gloednieuwe website www.regenboogloket.nl/velsen. De chatservice is gratis en anoniem en ook na Coming Out Day bereikbaar.

Kijk hier de uitzending terug:

Lees hier de column van wethouder Marianne Steijn over Coming Out DayNieuwsblad IJmuiden – 11-10-2020
IJmuider Courant – 11-10-2020
Coming out day 2020
Schuiven naar boven
Help mee en steun ons werk Help mee en doneer