Activiteiten Paarse Vrijdag 2023

Interview in de Paarse Vrijdag Krant, ontwikkeling van lesbrieven en op bezoek bij het LAKS ๐Ÿ•

In aanloop naar Paarse Vrijdag heeft het Regenboogloket niet stilgezeten! Het loket schittert met een interview in de nieuwste editie van de Paarse Vrijdag Krant, waarin ze hun missie en inzet voor diversiteit in het onderwijs bespreken.

Paarse Vrijdag Krant

Interview in de Paarse Vrijdag Krant ๐ŸŒˆ

Het Regenboogloket staat met een interview in de nieuwste editie van de Paarse Vrijdag Krant๐ŸŒŸ!
Daarnaast hebben we een redactionele bijdrage geleverd met een factsheet over ‘de verborgenheid van lhbti+’ers binnen het onderwijs’ (pagina 85). ๐Ÿซ
En we vertellen hoe we samenwerken ๐Ÿคโค๏ธ met scholen waarbij we ons richten op laagdrempelige ondersteuning van lhbti+’ers en het verbeteren van de sociale veiligheid voor lhbti+ers (pagina 84).

Lesbrieven in de docentenhandleiding

Tevens heeft ons team, samen met onze orthopedagoog, twee creatieve lesbrieven ontwikkeld voor de docentenhandleiding:
Voor de kleuters – primair onderwijs: ‘De regenboogambtstketen’ – hoe je diversiteit en verschillen op een positieve manier kunt vieren! ๐ŸŒˆ๐Ÿน (pagina 58).
Voor de creatieve vakken en kunst – voorgezet onderwijs: ‘Fotostrip’ – Ontdek je creativiteit door kunst en diversiteit!
Naast het aanmoedigen van creativiteit heeft deze lesbrief als doel een positieve boodschap over het queer thema en sociale veiligheid over te brengen (pagina 43).
De docentenhandleiding is aan te vragen via De Paarse Vrijdag Krant.

Paarse Vrijdag bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren ๐Ÿ•

Op Paarse Vrijdag heeft het Regenboogloket traditiegetrouw een presentatie gegeven bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Dit jaar had Bir een presentatie voorbereid over genderdiversiteit, als student sociologie is deze thematiek binnen diens studie een belangrijk onderwerp en Bir vertelde ook vanuit diens ervaringsdeskundigheid als non-binair persoon. Er werden diversie vragen gesteld naar aanleiding van het “genderbread person” schema, tevens waren er wat vragen over mensen met een intersekse conditie. Dit is een onderwerp waar we een hele nieuw Paarse Pizza Panel aan zouden kunnen wijden. Tevens gaven Dada en Jonas nog een mooie toelichting over diens positieve ervaringen, het thema was immers Queer Joy!

Het Regenboogloket beantwoordde vragen en deelde naast folders, toffe stickers en regenboogzaad uit. Er werden positieve quotes op het krijtbord opgeschreven en getekend en tot slot werd de avond afgesloten met de traditionele pizza en een silent disco!

Al met al een super geslaagde dag!

Activiteiten Paarse Vrijdag 2023
Schuiven naar boven
Help mee en steun ons werk Help mee en doneer