Landelijk

Landelijk

Verspreid over heel Nederland heeft het Regenboogloket actieve ambassadeurs en ervaringsdeskundigen die zich voor het Regenboogloket inzetten. Op deze manier kunnen mensen, naast de ondersteuning online, ook fysiek met onze mensen in gesprek gaan. Het Regenboogloket is onder andere actief in Amsterdam, Breda, Haarlem, Velsen, Wervershoof en Nijmegen. Verder kan iedereen bij ons terecht uit heel Nederland die vragen heeft over seksuele geaardheid en/of genderidenteit.

Steunpunt voor lhbti+-leerlingen en voor onderwijspersoneel en ouders.

Naar aanleiding van de media-aandacht over de gebeurtenissen op een middelbare school waarbij leerlingen uit de kast geduwd werden, heeft het Regenboogloket veel berichten ontvangen van (oud-)leerlingen en (oud-)docenten die te maken hebben gehad met een onveilige situatie binnen scholen. Lees hier meer over het meldpunt/steunpunt.

Expertisenetwerk Sociale Veiligheid

Stichting Regenboog Loket maakt onderdeel uit van het expertisenetwerk Sociale Veiligheid binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Stichting Regenboog Loket adviseert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waarbij we onderdeel zijn van het expertisenetwerk Sociale Veiligheid. Het expertisenetwerk heeft o.a. tot doel monitoring van klachten(afhandeling) te verbeteren en in beeld krijgen voor welke klachten of meldingen nog niks of te weinig is geregeld binnen het stelsel van het primair en voortgezet onderwijs. Meer informatie over dit expertisenetwerk is te vinden in de Kamerbrief, zie: link.

 

 

Zoek je hulp of heb je vragen of tips? Vul dan onderstaand formulier in.


  Naam (of je nickname)

  Leeftijd*

  Plaats

  E-mail*

  Onderwerp

  Schrijf hier je bericht

  Antispam vraag:

  * = om je beter te kunnen helpen zijn deze velden nodig.

  Schuiven naar boven
  Help mee en steun ons werk Help mee en doneer